Insolvence a restrukturalizace v advokacii

Finanční tíseň ať už firem nebo jejich obchodních partnerů vyžaduje okamžitou pozornost odborníků nejen na insolvenci jako takovou, ale rovněž zejména na daně, financování, trestní právo anebo řešení sporů

Advokátní kancelář ROWAN LEGAL disponuje specializovaným týmem pro insolvence a restrukturalizace. Ten se zaměřuje na tvorbu obchodních řešení, jejichž cílem je maximalizovat zotavení společnosti/uspokojení věřitele, minimalizovat riziko úpadku/neuspokojení pohledávky věřitele s cílem dosažení co nejlepších výsledků.

Při řešení situací spojených s finanční tísní klientů postupují strategicky a rychle. Proto patří mezi klienty kanceláře všechny subjekty insolvenčního řízení – od věřitelů, včetně těch zahraničních, přes dlužníky, až po insolvenční správce. Díky spolupráci se špičkovými zahraničními advokátními kancelářemi pravidelně zajišťuje pro své klienty poradenství v oblasti insolvenčního práva též v zahraničí, přičemž nedílnou součástí služeb je rovněž poskytování komplexního právního poradenství v oblasti akvizic problémových aktiv.

 

SLUŽBY

  • Poskytování poradenství ohledně výhod/nevýhod zahájení insolvenčního řízení.
  • Obrana proti šikanózním insolvenčním návrhům.
  • Návrh optimálního řešení úpadkové situace se zaměřením na maximalizaci zisku/výtěžku.
  • Provedení věřitelů/dlužníků procesem insolvenčního řízení tak, aby jim bylo zajištěno co nejpříznivější postavení a zacházení.
  • Zastupování klientů v incidenčních a dalších sporech souvisejících s insolvencemi.
  • Poradenství v oblasti insolvenčních akvizic problémových aktiv, včetně právního a daňového due diligence.
  • Poskytování právních stanovisek a konzultací insolvenčním správcům, včetně jejich zastupování v incidenčních sporech.

 

Více informací najdete na webových stránkách.

 

Sdílet